Викладачі гірничо-екологічного факультету: кафедри розробки родовищ корисних копалин ім. проф. Бакка М.Т. – доц. Коробійчук, доц. Шлапак В.О. та кафедри маркшейдерії – ст. викл. Мамрай В.В. впродовж 16-18 жовтня 2019 р. взяли участь в Міжнародній науковій конференції, що проходила на базі Гірничо-геологічного університету ім. Св. Івана Рильського м. Софія (Болгарія). Під час конференції делегатами було представлено доповідь на тему «Досвід видобування блочного каменю на Покостівському родовищі за допомогою дискових каменерізних машин».

Участь в конференції взяли представники понад 20 навчальних закладів з Болгарії, Сербії, Македонії, Німеччини, Йорданії, Китаю, України. Делегація «Житомирьскої політехніки» була єдиним представником від України, що долучилася до даного заходу.
Окрім безпосередньої участі в конференції наші викладачі зустрілися з керівництвом департаменту міжнародного співробітництва болгарського університету: проректором з міжнародних зв’язків – проф. Стефою Пріставовою, керівником Еразмус офісу – доц. Станіславом Стойковим.
Було досягнуто домовленостей щодо підписання меморандуму про співпрацю між нашими навчальними закладами, обговорено можливості подальшої співпраці в освітній та науковій сферах.

Гірничо-екологічний факультет