З 2019-2020 н.р. в «Житомирській політехніці» розпочато реалізацію проекту Еразмус+/Мобільність спільно з Європейським університетом Кіпру м. Нікосія. Впродовж 7-11 жовтня представники нашого університету: доцент кафедри фізики та вищої математики – к.ф-м.н. Прилипко О.І. та начальник відділу міжнародних зв’язків – Мамрай В.В. відвідали даний університет.

В рамках семінару проведеного на кафедрі комп’ютерних наук та інженерії доц. Прилипко О.І. представив доповідь «Оператори симетрії вищого порядку в рівняннях Шредінгера», що отримала схвальні відгуки присутніх. Також доц. Прилипком було прочитано ряд лекцій для студентів магістрів спеціальності «Математика».
Наші делегати провели зустрічі з керівництвом університету – проректором з міжнародних зв’язків – проф. Андреасом Ефстатіоу та керівником міжнародного відділу – Ефі Мікаелє. Було обговорено перспективи розширення напрямків співпраці, в тому числі організації академічних обмінів студентів та аспірантів.
Окрім цього було проведено переговори з двома іншими університетами, що знаходяться в м. Нікосія: Кіпрський інститут маркетингу та Кіпрський міжнародний інститут менеджменту. Досягнуто домовленості щодо підписання договорів про співпрацю, а також подальшої спільної участі в міжнародних проектах, програмах з даними навчальними закладами.

Відділ міжнародних зв’язків