Впродовж двох останніх років триває спільна реалізація проекту Європейської Комісії Еразмус+/Мобільність між нашим університетом та Вищою школою м. Лілль (Франція).

Протягом 19-23 березня 2018 р. на базі французького навчального закладу відбулася чергова сесія стажування за участю викладачів кафедри екології ЖДТУ: заступник завідувача кафедри – доц., к.с-г.н. Давидової І.В. та ст. викл. Мандро Ю.Н.

Загалом в заході взяли участь 38 учасників з 20 ВУЗів світу. Кожна з делегацій мала можливість представити свій навчальний заклад та поспілкуватися з колегами. Для учасників було організовано серію презентацій, лекцій щодо сучасних методів викладання, удосконалення навчального процесу.

Господарі розповіли про особливості навчання у Франції, активності для студентів та викладачів, які вони впроваджують у навчальний процес, провели екскурсійний тур студентським містечком.

Представники ЖДТУ зокрема відвідали Аграрний факультет, де мали зустріч із деканом та обговорили перспективи подальшого співробітництва.

В рамках даного проекту декілька викладачів ЖДТУ пройшли аналогічне стажування в 2017 р., четверо студентів гірничо-екологічного факультету спеціальностей екологічного профілю проходять навчання в партнерському ВНЗ з 2016 р. за магістерською програмою.

Під час перебування викладачам вдалося зустрітися і поспілкуватися із нашими студентами, які зараз навчаються в Ліллі, відвідати їх заняття.

Маємо сподівання на подальший розвиток партнерства з Вищою школою м. Лілль!

 

Відділ міжнародних зв’язків