21-24 березня 2018 року викладачі гірничо-екологічного факультету ЖДТУ: д. геол. н., проф. Ремезова О.О. (координатор проекту від України) та ст. вик. Ковалевич Л.А. разом представниками інших навчальних закладів та наукових установ України в галузі геології (Київський національний університет ім. Т. Шевченка, Національний університет водного господарства та природокористування, Інститут Геологічних Наук НАН України) в рамках спільного польсько-українського проекту “Бурштинові шляхи” взяли участь в Міжнародному Симпозіумі, присвяченому видобутку бурштину, що відбувся в конференц-центрі виставкового комплексу AMBEREXPO м. Гданськ (Польща).

Захід зібрав понад 470 учасників з більш ніж 20 країн світу: Австрії, Бельгії, Китаю, Данії, Норвегії, Франції, Німеччини, Індії, Італії, Латвії, Литви, Естонії, Туреччини, України, Великобританії, США та Польщі. Секція симпозіуму “Наука та мистецтво” включала найважливішу частину серії семінарів.

В рамках даної секції свої доповіді представили близько 70 дослідників. Основними напрямками доповідей стали: “Життєві сліди в бурштині”, “Стилістика та технологія обробки бурштинових виробів”, “Основні моменти дослідження властивостей та сучасні аспекти видобутку бурштину”, “Колекції та збереження бурштину”.

Доповіді української делегації були присвячені питанням генезису родовищ бурштину, прогнозуванню найбільш перспектиівних розсипів, дослідженню формувань продуктивної на бурштин товщі та екологічним аспектам видобування.

Представлені результати проекту “Шляхи бурштину” викликали значний інтерес у науковців з інших країн. Крім того, у 2018 році розпочнеться новий етап проекту – польсько-українські дослідження умов формування покладів бурштину.

 

Гірничо-екологічний факультет
Відділ міжнародних зв’язків