Державний університет «Житомирська політехніка» – активний учасник проектів академічної мобільності в рамках програми Еразмус+. Черговий проект реалізується спільно з Університетом «Думлупинар» м. Кютаг’я (Туреччина). 22-го лютого 2021 р. в рамках даного проекту відбулася онлайн-нарада координаторів від університетів учасників консорціуму.

На початку зустрічі з привітальним словом виступили представники Університету «Думлупинар»: проректор з міжнародної діяльності – проф. Хасан Гочмес та керівник відділу міжнародного співробітництва – проф. Октай Шахбаз.

Учасниками наради стали представники провідних університетів країн Африки – Університет ім. Хасіби Бен Буалі м. Шлеф, Університет м. Тлемсен (Алжир), Університет Мулай Ісмаїла м. Мекнес (Марокко), Боснії і Герцеговини – Університет м. Сараєво, а також України – НТУУ КПІ ім. І. Сікорського та Державний університет «Житомирська політехніка», які виступили з відповідними презентаціями.

Метою проведення наради було обговорення можливих варіантів подальшої реалізації проекту – взаємних обмінів серед студентів та представників професорсько-викладацького складу в період пандемії. Було обговорено питання щодо подальшого зміцнення та розширення вже існуючої співпраці, а також налагодження та встановлення нових зв’язків.

Нагадаємо, що співпраця між нашим навчальним закладом та Університетом «Думлупінар» триває з 2014 р. За роки спільної реалізації проектів Еразмус+/Мобільність та Мевлана студенти та викладачі обох ЗВО отримали змогу здійснити взаємні візити з метою навчання, стажування та викладання відповідно. Протягом наступних трьох років триватиме черговий раунд проекту Еразмус+/Мобільність з турецьким університетом партнером.

Відділ міжнародних зв’язків