Університет Країни Басків (м. Більбао, Іспанія) та Державний університет «Житомирська політехніка» співпрацюють з 2015 р.. Протягом останніх трьох років триває спільна реалізація проекту за Програмою Еразмус+/«Міжнародна кредитна мобільність».

Цього року, в період з 21 по 25 жовтня, представники Державного університету «Житомирська політехніка» стали одними із 30 учасників інтеграційної зустрічі – «STAFF TRAINING WEEK» (загальна кількість аплікантів сягала понад 100 осіб) серед яких були представники університетів зарубіжних країн, зокрема міжнародних відділів, а саме: Бельгії, Ісландії, Італії, Португалії, Фінляндії, Німеччини, Литви, Угорщини, Чехії,  Франції, Великобританії,  Польщі, Болгарії, Казахстану, і навіть Канади.

Захід відбувався у трьох містах провінції Країна Басків на базі факультетів університету, де учасники мали змогу плідно попрацювати, налагодити зв’язки та відчути атмосферу біскайських міст: Доностія/Сан-Себастьян, Віторія-Гастейз та Більбао.

Під час «STAFF TRAINING WEEK» провідний спеціаліст відділу міжнародних зв’язків, Остапчук Анна представила Державний університет «Житомирська політехніка» потенційним партнерам, представникам міжнародних відділів закордонних закладів вищої освіти, з метою налагодити зв’язки задля подальшої співпраці в рамках подачі та реалізації спільних міжнародних проектів. Участь у семінарах сприяла обміну корисними практиками, порадами щодо реалізації проектів міжнародної академічної мобільності, а також дала можливість дізнатися про дієві способи мотивації студентів для участі у подібних програмах.

В той же час завідувач кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій, к.т.н., доц. Ткачук А.Г., перебуваючи у м. Більбао, провів зустріч із професорсько-викладацьким складом кафедри системної інженерії та автоматизації партнерського університету, ознайомився із новітніми методами викладання профільних дисциплін, адміністративною діяльністю свого колеги – завідувача кафедри, проф. Елоя Ірігоєна. Доц. Ткачук провів лекції для студентів партнерського ЗВО на тему актуальності та практичного використання технологій автоматизації, моделювання та програмування. До того ж, було організовано візит до лабораторій кафедри, іспанські партнери поділилися досвідом співпраці Університету Країни Басків з підприємствами регіону.

Нагадаємо, що в рамках реалізації даного проекту також двоє студентів-магістрантів нашого університету, спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», а саме Георговський Дмитро та Гриневич Марія, навчаються на базі Університету Країни Басків. Доц. Ткачук зустрівся зі студентами, узгодив з ними теми магістерських кваліфікаційних робіт, над якими вони працюють наразі і продовжуватимуть працювати після повернення з Іспанії. По завершенню, було обговорено перспективні напрямки співпраці між нашими навчальними закладами в рамках діючого проекту і на майбутнє.

Відділ міжнародних зв’язків.