Впродовж двох останніх років ЖДТУ, гірничо-екологічний факультет співпрацює з Технічним Університетом «Гірнича академія» м. Фрайберг (Німеччина) в рамках проекту Еразмус+/Міжнародна кредитна мобільність. Відповідно до умов проекту реалізуються взаємні візити викладачів, студентів, аспірантів.Нещодавно, а саме наприкінці літа, Бондарчук Сергій – магістр 1-го курсу гірничо-екологічного факультету спеціальності «Розробка родовищ корисних копалин», – повернувся додому по завершенню навчального (весняного) семестру в Технічному університеті «Гірнича академія» м. Фрайберг (Німеччина).
Згідно з умовами проекту, протягом навчального семестру студент відвідував лекційні заняття і водночас плідно попрацював над написанням дипломної роботи на тему «Обгрунтування технологічних параметрів комплексної переробки відходів каменеобробних та камневидобувних підприємств Житомирської області».
   Оплата навчання, а також стипендія (850 €/міс) у ВНЗ м. Фрайберг та витрати на проїзд (275 €/міс.) повністю покриваються за рахунок коштів проекту.
Сергій Бондарчук також взяв активну участь у літній школі, що мала на меті ознайомити учасників (студентів) з можливостями глибоководного видобування корисних копалин. Під час літньої школи студенти слухали лекції, проводили групові заняття, готували презентації, їздили на екскурсії (відвідали підприємства з видобутку корисних копалин гідромеханізованим способом). Окрім того, учасники літньої школи побували у дослідницькому центрі GFOMAR, в якому було проведено презентацію обладнання для дослідження проблем пов’язаних із глибоководним видобуванням корисних копалин.

Відділ міжнародних зв’язків