Другий рік в ЖДТУ триває реалізація проекту за програмою Еразмус+: Розвиток потенціалу вищої освіти – «Магістерська програма з смарт-транспорту і міської логістики». 10-14 вересня 2018 р. на базі одного з представників консорціуму – Державної морської академії м. Батумі (Грузія) відбулася чергова зустріч учасників проекту.
Від ЖДТУ участь в зазначеному заході взяли представники кафедри автомобілів і транспортних технологій, на чолі із завідуючим – проф. Кравченком О.П. Присутніми були також делегації університетів, що беруть участь в проекті, з Італії, Німеччини, Польщі, України і Грузії.

Відповідно до програми доповідачами університетів ЄС було представлено презентації щодо особливостей організації навчального процесу в даних закордонних ВНЗ за суміжними із тематикою проекту спеціальностями. Особливу увагу було приділено вирішенню логістичних задач, плануванню оптимальних маршрутів та іншим актуальним питанням, що торкаються навчання студентів українських та грузинських університетів відповідно до розробленої в рамках проекту магістерської програми/спеціалізації.

Окрім того було окреслено коротко- та довгострокові напрямки роботи в рамках проекту на 2018/2019 н.р., намічено дати проведення наступних заходів. Так, вже восени відбудуться тренінги викладачів країн партерів в європейських університетах.
Більше інформації про проект за посиланням: http://smalog-2017.uniroma2.it

Кафедри автомобілів і транспортних технологій,
Відділ міжнародних зв’язків